Arkiv

– Årets høgdepunkt!

Frank Kirkebø er leiar i Bilgruppa i Førde – og han gler seg som berre det til helga. For då er det Bilmesse i Førdehuset – årets høgdepunkt for nybilbransjen i Førde.
27. september 2016/av Roy Sunde

Det er i motbakke det går oppover…

Då Tone Lin Støfring Skovro (43) takka ja til jobben som dagleg leiar i Førde IL Fotball for tre månadar sidan, hadde Førde nett skyfla Brann ut av cupen, og dei fleste såg lyst på årets sesong. Då ho byrja i jobben hadde biletet snudd litt...
26. august 2016/av Roy Sunde

På jakt etter nye talent

Brak har haustprogrammet klart for Sogn og Fjordane. Du kan mellom anna delta på tre ulike Blest arrangement som går av stabelen i oktober og november. Og no er dei på jakt etter artistar som vil vise seg fram på desse scenene.
25. august 2016/av Roy Sunde

Baby we were born to run

Ein god biltur – det er mindfullness, terapi og lukke – i ein og same pakke. Men det lyt gjerast rett. Du kan ikkje berre sette deg i bilen og køyre raskast mogleg frå A til B!
24. august 2016/av Roy Sunde

Breisladd!

For tida står Iren Moen (24) og sambuar Andrè Birkelid (31) og skrur bil for harde livet. Målet å få bilen til Iren klar til helga: For då skal det breisladdast for alvor!
23. august 2016/av Roy Sunde

Norges styggaste by?

Eg ruslar heim frå jobb. I den der Førde-miksen av regn og sol, som sikkert finnast andre stader, men som for meg er så Førde som det kan bli. Tankane mine er på det eg las rett før eg gikk: Nok ein gang blussar debatten opp. Den som har følgt meg i sidan 80-talet: Er Førde Norges styggaste by?
12. august 2016/av Roy Sunde

Lengtar heim

May Grethe Lerum forlèt heimbygda Sogndal for å utdanna seg då ho var yngre. Og så vart ho der ute i verda. Men no er ein av Norges mestseljande forfattarar byrja å snuse på heimtraktene igjen.
12. august 2016/av Roy Sunde

Åndenes (av)makt

Eg er beinhard rasjonalist, og trur verken på gudar eller spøkelse. Men då eg vart far kom tvilen. Ungane mine demonstrerer nemleg overnaturlege sansar…
11. august 2016/av Roy Sunde

Elektriske tilstandar på Årdalstangen

Framover skal Marcus og Martinus spele på Operataket i Oslo, Tivoli i København og to utselte (!) konsertar i Oslo Spektrum. Men først er dei på Målrock på Årdalstangen i dag.
10. august 2016/av Roy Sunde

Reine ballar og vagina-spa

2re har vore ein flittig avislesar i sommar. Og han deler gjerne høgdepunkta med deg. Og blant dei høgdepunkta finn ein både vagina-spa og tips for korrekt vask av ballar...
8. august 2016/av Roy Sunde

Verdas dyraste kleshengar?

Kollega Fossen, den vise, gamle mannen, seier av og til : ”Når skaren held ein vaksen mann på Sankt Hans blir det sein vår!” Med dei orda friskt i hug innsåg eg i august at Sommarkroppen 2016 (SK2016) hadde reist frå perrongen, men spora fullstendig av, brått og i høg fart.
5. august 2016/av Roy Sunde

Ung mann – gammal rockar

Om NRK Sogn og Fjordane sin programleiar Erlend Blaalid Oldeide hadde rådd eineveldig over musikken i NRK, hadde mykje sett annleis ut. For han er innerst inne ein rockar!
31. juli 2016/av Roy Sunde

Jeg er fyllesjuk i dag!

Som forelder får du på eit vis ein andre barndom: Du føl barnet dine sine opplevingar i leik, læring og meistring, og ser dei dag for dag gjere nye erfaringar og opplevingar – og veks som personar. På godt og vondt…
29. juli 2016/av Roy Sunde

Rockar og fotograf

For dei fleste er David Zadig kjent som ein av dei fremste fotografane her i fylket. Det ikkje like mange veit, er at han også er musikar, og for tida bidreg med talentet sitt i ein konserthyllest til avdøde David Bowie. Klart vi måtte sjå i spelelista hans.
28. juli 2016/av Roy Sunde

– Er det noko gale, kjære?

Harald er frå Mars og dama hans er frå Venus. Det betyr at han i blant desperat treng ein månebasert tolketeneste.
25. juli 2016/av Roy Sunde

Overtrøytte born – gåve som gir og gir

Alle blir sliten i blant. Ikkje minst barn, som har hektiske dagar med skule, barnehage og SFO, der dei står opp før sju, og ikkje er ferdig med middag før i fem-tida. Då er det lett at det går ei kule varm i blant…
22. juli 2016/av Roy Sunde

Hjelp – vi er på familieferie del 2

Roy er på familieferie, og vi bad han sjølvsagt sende heim nokre reisebrev. Her er del to:
19. juli 2016/av Roy Sunde

Mannfluensa – ein kamp på liv og død

Alle veit at det er ein sjukdom som verkeleg sender ein mann i kne. Som bringer han til dødens terskel, og let berre dei sterkaste vende tilbake frå porten. Brøyn har nett vore gjennom Mannfluensa – og han lever og kan fortelje om turen.
18. juli 2016/av Roy Sunde

Hjelp – vi er på familieferie

Roy er på familieferie. Vi bad han sende heim reisebrev... Her kjem første del.
17. juli 2016/av Roy Sunde

Mannen som ikkje ville shoppe

Eg likar damer. Veldig godt. Har i grunn alltid gjort det. Men det betyr ikkje at det er alle aspekt av kvinner eg heilt forstår… Eg snakkar om shopping!
15. juli 2016/av Roy Sunde

Ole Johannes spelar monsterhøgt!

Humorist, villmann, forfattar, journalist, maratonmann, levemann (og siviløkonom). Ole Johannes Øvretveit har mange hattar. Vi skrella vekk alle – og bad om spelelista. Lite ante vi at vi opna døra til sjølve kjernen av mannen… Dette er ei sak om livet, kjærleik, born, vennskap og musikk.
13. juli 2016/av Roy Sunde

Musikkavhengig fruktbonde

Harald Blaaflat Mundal er bonde i Lærdal, tidligare eigar av platebutikken Lite Nytt, vinylentusiast og 100 prosent musikk-elskar. Å be han sette opp lister over favorittane er på same tid både det beste og verste du kan gjere mot han.
10. juli 2016/av Roy Sunde

Eldast med stil? (med ein grov feil)

Å bli eldre er ein fint ting. Ein modnast, blir klokare, får meir erfaring - heilt til ein brått ein dag oppdagar grove konstruksjonsfeil...
8. juli 2016/av Roy Sunde

Lyttar døgnet rundt!

Revolverjournalist og musikk-quiz-general Geir Bjarte Hjetland er ein musikk-junkie, som må ha tonefølgje til alt han føretek seg i løpet av dagen.
6. juli 2016/av Roy Sunde

Bygda er betre enn sitt rykte!

Er det verkeleg slik at det berre er i storbyen du som homo kan bade i regnbogen sine fargar, medan du på bygda er dømt til eit liv i svart/kvitt?
4. juli 2016/av Roy Sunde

Ronny – Norge blidaste mann?

Om du slår på P3 Morgen på radioen, så er Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Nerby der. Like blide, kvar einaste morgon, trass at dei må opp klokka 5. Er du verkeleg så blid om morgonen Ronny?
1. juli 2016/av Roy Sunde

Oppvekst som sa pang!

Eg har tidlegare stått fram som pinglepappa, trass oppvekst i den ”ville vesten” som 70-og 80-talet var. Årsaka er enkel – denne oksen hugsar kva kalven dreiv på med!
30. juni 2016/av Roy Sunde

Sommargal stryning

Når sommarvarmen stig (i alle fall i teorien) vaknar Roy Aron Myklebust (38) til liv. Den ivrige revymannen brukar kvart år å vere med å lage SommarGale Stryn. Etter eit kvileskjer i fjor, er dei klar for ny innsats i år.
29. juni 2016/av Roy Sunde

Rocka bloggar

Bloggar Regine Engevik Førsund (31) byr på ei speleliste som famnar både det vare, og det harde.
29. juni 2016/av Roy Sunde

Full Fres

Håvard Ese Eliassen (34) har ein master i filosofi, han er nettredaktør, og ikkje minst festivalsjef for Fres Festival i Fresvik. Med Veronica Maggio fekk dei ein artist på topp tre skrytelista si.
28. juni 2016/av Roy Sunde

Vil ikkje bruke heile livet på same kontor

Forholdet til sjøen er livslangt, sjølv om Kristian Valaker vaks opp inst i Førdefjorden. No skal han selje båtreiser.
24. juni 2016/av Roy Sunde

God arkitektur er så mykje meir enn fine bygg

Villa H vann byggeskikkprisen i Førde 2016. Bak står arkitekt Tore Hillestad (35), som jobbar i Xform AS og er leiar i Sogn og Fjordane Arkitektlag.
23. juni 2016/av Roy Sunde

Vemund set fart mot framtida

Samtidig med at han byrja på vidaregåande skule som 15-åring, starta Vemund Eldegard selskapet Elde, som satsa på naturlege, økologiske hudpleieprodukt. Det siste året har han vore gründer på fulltid. Det har gitt eit hektisk og lærerikt år.
22. juni 2016/av Roy Sunde

Karoline fekk ei aha-oppleving

Karoline Førde Oppheim (23) tok nyleg til som marknads- og kommunikasjonsmedarbeidar i Framtidsfylket. Ho tok jobben fordi ho er stolt av eige fylke, og ønskjer å vere med og forma framtida til Sogn og Fjordane.
21. juni 2016/av Roy Sunde

– Livet skjer på den andre sida av frykta

For andre år på rad vendte Peter Førde (28) tilbake til heimlandet for å spele Tarve i Kinnaspelet. Vi nytta høvet til å slå av ein prat med den New York-baserte skodespelaren frå Førde.
20. juni 2016/av Roy Sunde

Min mørke løyndom

For tida skjer det noko rundt meg eg ikkje heilt forstår. Ein kulturell happening eg ikkje klarar knekke koden til, men som mange rundt meg går ”all inn” i.
17. juni 2016/av Roy Sunde

Den nye distriktssjefen

NRK Sogn og Fjordane sin kommande distriktsredaktør Terje Gilleshammer (38) er ung, engasjert, brenn for journalistikken og har tapt sitt hjarte til Sogn og Fjordane.
16. juni 2016/av Roy Sunde

Evig Lyttar

Sogningen Patrick Kjøll Fardal driv musikkbloggen Evig Lyttar, og jobbar mot karriere som musikkjournalist. Og med eit faderlig opphav som er redaktør i Sogn Avis, når han nok det målet. Vi pirka i spelelistene, og fann ein mann som likar både det knallharde, og det såre, vakre.
15. juni 2016/av Roy Sunde

Jonas speler seg til topps

Jonas Nyløy Navarsete (26) frå Sogndal er ein av Europas beste i spelet Overwatch. Vi snakkar om eSport, ein av dei raskast veksande idrettane i verda.
14. juni 2016/av Roy Sunde

Den fødte gullsmed

Det er 13 år sidan Anne Lise Øvrebø (37) hoppa i det og starta Øvrebø Smykkeverkstad på Ålhus i Jølster. Og stadig fleire får auga opp for dei vakre smykka hennar.
13. juni 2016/av Roy Sunde

Dennis lagar framtidas øyretelefonar

Dennis Lien frå Fjaler, og resten av gjengen i Aglaia, er klar for å erobre verda med neste generasjon øyretelefonar: Ouverture.
10. juni 2016/av Roy Sunde

Den perfekte kaffikoppen

Kaffi er alt for viktig til å overlate til tilfeldigheitene. Brøyn har laga ein heil vitskap rundt dette. Les og bli klok.
9. juni 2016/av Roy Sunde

Musikk er litt som ho Gud

Få her i fylket har spreidd meir musikk, revy og seminarunderhaldning enn Per Øyvind Helle i Florø. Klart vi måtte høyre med han kva som får musikkhjartet hans til å banke på heimebane.
9. juni 2016/av Roy Sunde

Det bryggjer opp til noko stort i Skifjorden

Rolf Risnes (45) er medeigar i reklamebyrået Hyper i Oslo. I tillegg til å jobbe 100 prosent, og vel så det der, held han på å starte Skifjorden Bryggjeri. Produkta er på plass, og i løpet av hausten skal det fysisk plasserast på garden Rolf kjem frå i Skifjorden i Hyllestad.
9. juni 2016/av Roy Sunde

Kristine lagar nesten ikkje søppel

Kristine Ullaland (28) demonstrerte nyleg kor lite avfall det faktisk er mogleg å produsere. Søppelet ho skaper i løpet av nokre månadar, får plass i eit Norgesglas.
8. juni 2016/av Roy Sunde

Eksklusiv konsert med Eva på Åmot Operagard

Fredag 23. september kan du få oppleve Eva Weel Skram og Thomas Stenersen på Åmot Operagard. Og få servert Eva sin eigenkomponerte festmiddag.
6. juni 2016/av Roy Sunde

Mercedes-Benz E-klasse: Her reiser du på første klasse

Den nye E-klassen til Mercedes-Benz sikrar deg ei opplevingsrik reise, anten du berre skal ein kjapp tur til butikken eller på bilferie til Roma.
3. juni 2016/av Roy Sunde

– Ingen fredag utan Miles

Njål Hansen Wilberg er både festival- og strøymeteneste-gründer. Klart vi måtte snike rundt i spelelista hans.
3. juni 2016/av Roy Sunde

Sunnfjordsk soulfood

Når ein brått snublar over ei ny bedrift i Sunnfjord, med det klingande namnet Siri´s Soulfood, er det vanskeleg å ikkje bli nysgjerrig. Bak namnet finn ein Siri Kristina Iversen, som opphavleg er frå USA, men som har gjort naustedøl av seg.
3. juni 2016/av Roy Sunde

Den siste viking jaktar på sanninga

Andreas Carlsen kosar seg for tida - med å stille spørsmål folk helst ikkje vil svare på, spesielt ikkje medan dei sit kopla til ein løgndetektor...
2. juni 2016/av Roy Sunde

Hugsar du Oddbjørn By?

Om ikkje, er det litt ironisk. Sidan førdianaren Oddbjørn By (34) vart kjent grunna sin ekstremt gode hukommelse. Faktisk har han sett verdsrekord i å hugse flest siffer i løpet av eit minutt. Men han er også ein forfattar som sel mykje bøker.
1. juni 2016/av Roy Sunde

Menn skal vel ikkje grine?

Eg har passert 50 – med god margin. Og eg blir meir og meir pudding. For eg blir så fort sentimental. Men vi menn skal vel ikkje grine? Eller?
31. mai 2016/av Roy Sunde

Vestlendingen – moder jords vesle galning

Vestlandet er vakkert! Men klimamessig kan det vere seigt, spesielt i vinterhalvåret. Det er ei heilt anna verd enn den som møter turistane sommartid.
27. mai 2016/av Roy Sunde

Vil erobre verda med BasisBall

Frå basen i Stryn jobbar gründer Siri Linn Opsahl Haugen med å ta treningskonseptet ho og Silje Blindheim skapte, BasisBall, ut på den internasjonale marknaden.
26. mai 2016/av Roy Sunde

Ein ode til kvardagsheltane (og ein chipsbit i nasa)

Her om dagen måtte eg på legevakta, fordi eg hadde nyst ein bit chips opp i nasa. Særs plagsamt, men det lærte meg ei lita lekse om livet. Men slapp av, dette er ikkje ei carpe diem-sak.
25. mai 2016/av Roy Sunde

Scouser – og evig Havrenesing

Fotballsupportarar kjem i alle slags former. Men få kan kalle seg meir ihuga supportar av laget sitt enn Tage Herstad frå Florø. Førre onsdag såg han sin Liverpool-kamp nummer 666 på tribuna, på rad.
23. mai 2016/av Roy Sunde

Var det no eigentlig så mykje betre før?

I fredagsspalta ”Var det eigentleg så mykje betre før”, ser vi på saka: Denne gangen tek vi føre oss dette med å gå til tannlegen. Det var ingen spøk for 30-40 år sidan...
20. mai 2016/av Roy Sunde

Pannebandmannen

Målet til sogndølen Torbjørn Selseng (25) er enkelt: Han vil gjere panneband til ekte, ærleg mote, som du kan bere med rak rygg. Og han er godt i gang.
20. mai 2016/av Roy Sunde

Den finaste historia

Brynjulf Jung Tjønn (35) frå Feios er aktuell med barneboka: ”Den finaste historia”, som fekk terningkast fem i Dagbladet og alt er selt til Danmark. I tillegg har han nett sett boka ”Så vakker du er” bli teater.
20. mai 2016/av Roy Sunde

Harmonisk heimlengt

Elise Risnes Eikevik (33) flytta heim til Dale, med Rolf-Magne Golten Andersen (32) og Leonora (1), for å la familien slå røter. Med seg hadde dei sin felles Instagram-konto, ”Heimlengt”, med over 22.000 følgjarar. Men harmonerer spelelistene deira?
20. mai 2016/av Roy Sunde

Bygdekrim og tindesamling

Etter tolv år heimafrå, flyttar Ole Ramshus Sælthun heim til Lærdal for å bli journalist i porten.no. I bagasjen har han med seg nyskriven krimbok, og sitt eige tindesamlingsprosjekt.
19. mai 2016/av Roy Sunde

Lokalavis mot straumen

Mange redaktørar kvir seg til opplagstala som eit barn kvir seg til tannlegetimen, men Sogn Avis kunne nyleg notere pluss 100. Og for å understreke at dei er i flytsona: Dei vart også kåra til ”Årets Lokalavis” – i første forsøk.
15. mai 2016/av Roy Sunde

Puppar, sol og ein liten sunnfjording

Mann (44) møtte den svenske synda, for første gang, 14 år gamal på Pite Havsbad, i 1985. Det gikk ikkje så bra...
15. mai 2016/av Roy Sunde

«Terge» Arnestad

Georg Arnestad er eit kjent namn i det lokale ordskiftet. Vi har møtt mannen tidligare distriktsredaktør i NRK Sogn og Fjordane, Rolf Sanne-Gundersen, kalla "redaktør" for den mest levande debattstaden i fylket - Facebookprofilen til Georg.
15. mai 2016/av Roy Sunde

Alt var betre før, eller…?

– Alt var betre før! Ein kjent påstand i mange samanhengar. Men er den sann? Kvar fredag ser 2re og Mann (44) på påstanden, i kraft av lang livserfaring. Denne gang: Bilkøyring.
13. mai 2016/av Roy Sunde

Endeleg er Eventyrrommet ope

I dag opna Eventyrrommet til Sogn og Fjordane Teater. Når du trer inn i denne nye oasen for dei minste, blir du møtt med 55 ulike eventyr på dei fire veggane. Vi var til stades og sjekka stemninga.
12. mai 2016/av Roy Sunde

Alexander den sterke

Denne veka er det EM i styrkeløft i Plzen, Tsjekkia. På fredag skal førdianaren Alexander Kirketeig nok ein gang kjempe for Norge, og slå sine eigne rekordar.
11. mai 2016/av Roy Sunde

Møblar for verda – med røter i Innvik

Møbeldesignar Silje Nesdal frå Innvik, har hatt eit hektisk og spennande 2016 så langt. Ho har blant anna stilt ut i London, Oslo, Stockholm og Milano. No ventar New York.
8. mai 2016/av Roy Sunde

Alt var betre før!

Før eller sinare i livet ytrar eller tenker du: "Alt var betre før". Eit sikkert teikn på at du då byrjar dra på åra. Men er det sant? I vår fredagsspalte ”Var det eigentleg så mykje betre før”, ser vi på påstanden.
6. mai 2016/av Roy Sunde

Svanhild lokkar ein ny generasjon seglarar

Nyleg samla 24 unge menneske seg på galeasen ”Svanhild” i Flora, for å lære den gamle dama å kjenne. Ein ny generasjon, som skal føre den ærverdige skuta inn i framtida.
4. mai 2016/av Roy Sunde

Tok gull på toget til Birmingham

Geir Grov reiste til England for å sjå laget sitt ta gull i Premier Leauge. Ikkje alt gjekk etter planen undervegs, men den som ler godt på toget heim til Birmingham, ler best.
3. mai 2016/av Roy Sunde

Livet sitt krydder

Karl Kristian brukte Grace Jones til å stenge ute tunge stunder i ungdomstida, og Tracy Ullmann til å komme i godt humør. Og musikken - den nyt han best heime.
3. mai 2016/av Roy Sunde

70 mil på ski – no må ho venne seg til å sove i seng igjen

Dei fire Svalis-jentene har gått 70 mil på ski - Spitsbergen på langs. No skal Anne Marthe Kvale lære seg til å sove i ei seng igjen.
2. mai 2016/av Roy Sunde

Er du ein mobilzombie?

Er du ein mobilzombie? Fiklar du med mobilen din støtt og stadig? Har du glømt korleis verda ser ut i verklegheita? Då skal du lese kva Brøyn skriv.
29. april 2016/av Roy Sunde

Blåsten – stormturisme på Værlandet

Kva seier du til at vi krøller oss saman i senga, brer dyna over oss og nyt god drikke medan vi ser bølgjene slå og fiskebåtane finne trygg hamn? Du er hermed invitert til Værlandet Havhotell.
29. april 2016/av Roy Sunde

Førdianarane kjem!

Det ligg noko i vinden i Førde. Eg snakkar ikkje om gyllelukt – sjølv om den spelar ei rolle i historia. Det er patriotisme og bystoltheita til førdianarane som har vakna. Og i spissen for dei - energibunten Simon Vie (38)!
29. april 2016/av Roy Sunde

Overlevde 70-talet – vart pinglepappa

Eg vaks opp i total fridom i det uendelege moglegheitsrommet born hadde på 70- og 80-talet. Så korleis enda eg opp som ein pingle-pappa?
28. april 2016/av Roy Sunde

Ikkje så hard – men særs allsidig

Då Anne Mette Hjelle gjekk på Metallica-konsert enda ho i avisa. Og når ho seier Boney M til Atle Hamar, direktør på Lotteri og stiftelsestilsynet, ristar han på hovudet.
28. april 2016/av Roy Sunde

– Dette er magisk, den beste kvelden i mitt liv!

I 35 år har Geir Grov hardnakka og heilhjarta følgt laget sitt, Leicester, i opp og nedturar. No kan han få den ultimate belønninga.
26. april 2016/av Roy Sunde

Kvelden då det regna lilla på Sandane

Nokre dagar gløymer ein før dei er over. Andre huskar ein år etter år. Og nokre – dei blir med deg til evig tid. Ein av mine slike var den kvelden det regna lilla på Sandane
24. april 2016/av Roy Sunde

Charlotte og det eventyrlige rommet

Charlotte May Rintler er i ferd med å fylle eit av romma til Sogn og Fjordane Teater med eventyr frå heile verda. 12. mai skal Eventyrommet være klart.
22. april 2016/av Roy Sunde

Mørke discobeats og lystig drøymepop

Annette Gil frå Måløy gav nett ut sitt andre soloalbum.
21. april 2016/av Roy Sunde

Rune ville MER

Rune Schanke Eikum var med og stifta Malakoff i 2003. No er han tilbake i musikkbransjen - i selskapet til Gunnar Greve og Gilbert Lunde - MER.
18. april 2016/av Roy Sunde

Pistolreker, zombiar og reklame

Stian Hafstad frå Førde jobbar steg for steg for å bygge ei karriere i filmbransjen. Og det går betre og betre.
18. april 2016/av Roy Sunde

Unni skreiv boka ho sjølv sakna

Førde-kvinna Unni Eikeseth (41) er over snittet oppteken av forsking og naturvitskap. Då ho såg at det mangla ei bok om norske forskingsbragder, skreiv ho den like godt sjølv.
15. april 2016/av Roy Sunde

Beinskjørheit. Tap av lyst på sex. Hud og hår som ei gamal dame.

Journalist og forfattar Kristin Roset, frå Gloppen, kjempa ein 13 år lang kamp mot anoreksia og bulemi. Sidan 2012 har ho nytta sine erfaringar til å hjelpe andre. Les hennar historie.
15. april 2016/av Roy Sunde

500fjell – eller 2086 fjelltoppar

Sondre studerer idrett og friluftsliv i Sogndal. Staden han meiner er best i landet for å drive med friluftsliv. Og så samlar han på fjelltoppar. Mange fjelltoppar...
15. april 2016/av Roy Sunde

Ein slags sunnfjording – til slutt

Rolf Sanne-Gundersen skjønner ikkje konseptet middagslur, trur han ville fått diagnosen hyperaktiv om han var ung i dag og kallar seg motstrebande ein slags sunnfjording.
15. april 2016/av Roy Sunde

Magisk opprydding vart til loppemarknad

Fem kvinner har plukka ut skattar av heimane sine – som dei har tenkt å skaffe ein ny heim på laurdag. Vi snakkar Loppemarknad på Hjarterommet i Førde.
14. april 2016/av Roy Sunde

Digitaliserer historisk gull

Visste du at Høyanger Metallverk har over 60 år som magasinutgjevar bak seg? Om du les saka får du vite dette. Som ein bonus får du ein videosnutt av Einar Førde - som tek føre seg både Førde og Stryn.
14. april 2016/av Roy Sunde

Alexander sitt vårlydspor

Alexander Pavelich gjev deg musikktipsa!
11. april 2016/av Roy Sunde

Vever i mektig natur

Kvar kan du kombinere surfing og innovativ veving? På Stad, sjølvsagt. Bak står tekstilkunstnaren Karina Siegmund (36), som har slått rot der ute med designstudio.
10. april 2016/av Roy Sunde

Asbjørn fekk ein Amandus

Asbjørn Lote (21) frå Førde vann i går Amandus-prisen for ”Beste Animasjon”, for sin film ”Køyr ikkje på haugen”.
8. april 2016/av Roy Sunde

Frå 3 til 6 på 1 år

I seks år var Sivert Rømo, Trine Kongsvik Rømo og dottera Emilie ein familie på tre. Emilie ville ha søsken – og til slutt fekk ho viljen sin. I rikt monn.
8. april 2016/av Roy Sunde

Fjellgeit – eller jålebukk?

Naturen har blitt den nye «catwalken», og Karl Kristian likar det dårleg. Ja til fjellgeit - nei til jålebukk.
7. april 2016/av Roy Sunde

Skam og hoppetau

Crossfit er ingen spøk. Og eit lite hoppetau kan velte ei stor tue. Eller noko slikt. Brøyn skal bli fit. Crossfit-fit. Om han overlever hoppetau og nybyrjarskam.
7. april 2016/av Roy Sunde

Sindres ni krutsterke

Snart skal Sindre løfte om heider og ære under EM i vektløfting på heimebane. Vi spurte etter låtane han lytta på medan han trena seg opp!
6. april 2016/av Roy Sunde

Tre gullkorn frå barnemunn

Av fulle barn og voksen ungar får du høyre mykje før øyra dett av. Eller omvendt.
6. april 2016/av Roy Sunde

Best, best og best igjen!

Frydenbød Bilsenter Sogn og Fjordane, Førde, er årets forhandlar av Volvo. For tredje år på rad.
5. april 2016/av Roy Sunde

Andreas tok årets beste portrettfoto

Glopparen Andreas Eikeseth Nygjerd vann portrettkategorien i Norges Fotografforbunds (NFF) «Landskonkurranse» i Stavanger, med sitt portrett av kunstnaren Rune Furelid.
4. april 2016/av Roy Sunde